INICI                  CÓM ARRIBAR                   AGENDA DEL PORT                GALERIA                  CONTACTE                          ​​     


Senderisme:

Aquesta ruta transcorre entre els arrossars de Catarroja, des del Port fins al Tancat de la Pipa a la desembocadura del barranc de Xiva, en el llac de l'Albufera. Es tracta del barranc més important de la conca de l'Albufera. Així mateix, aquesta ruta permet conéixer diversos llocs d'interés del parc natural. Recorre part del marjal nord i es pot apreciar la preservació i conservació de la biodiversitat natural de l'Albufera i els “filtres verds”.

Entre els atractius de la ruta destaca el paisatge verd dels arrossars entre maig i setembre, les aportacions d'aigua de canals, sèquies i barranc i, al final de la ruta, la vista general de l'Albufera. Pel que fa a la fauna, podrem trobar-nos amb una important varietat d'aus.

Les característiques de la ruta són les següents:
  • Durada: 2 hores (a peu)
  • Longitud: 3,7 km.
  • Modalitat: senderista, cicloturista i amb possibilitat d'arribar amb barca.
La ruta és d'anada i tornada pel mateix camí, i pot realitzar-se íntegrament o tornar al seu inici en qualsevol punt del recorregut.
Època recomanada: des de finals d'octubre fins a principis de març i durant la temporada arrossera, entre els mesos de maig i setembre.
 Recomanacions:
  •  Porteu prismàtics
  • Consulteu les èpoques de caça abans d'eixir
  •  Per a visitar el Tancat de la Pipa, es recomana concertar prèviament la visita, telefonant al 608 746 865
  • A peu, es pot iniciar un curt passeig per la zona rehabilitada del Port de Catarroja, entre embarcadors i restaurants. Per a realitzar la ruta completa a peu necessitarem disposar de més temps, i si pot ser anar amb compte amb el sol, ja que després de deixar el Port no tindrem molts punts on refugiar-nos a l'ombra
  • Amb bicicleta, es pot fer tota la ruta en un poc més d'una hora, anada i tornada, a baixa velocitat, gaudint del paisatge.

Més info (+)

Ruta Blava : Mapa
​