INICI                  CÓM ARRIBAR                   AGENDA DEL PORT                GALERIA                  CONTACTE                          ​​     


Orige:

La construcció del “Camí del Port” data del s. XVI, quan les necessitats de la població fan que es quede menut el port original. Històricament el Port de Catarroja sempre ha sigut punt d'enllaç i unió de Catarroja amb altres localitats, ja que les infraestructures existents eren insuficients per al desplaçament de persones i materials, així com per al desenvolupament de múltiples activitats. Per tant, era el punt d'unió social i econòmic dels primers habitants de Catarroja.
​ 
El port de Catarroja va representar un dels canals més importants d’accés a l’Albufera des de l’assentament romà a València, època en que ja existia un port originari, que s’utilitzava principalment per a l’activitat pesquera, ja que la xarxa de sèquies primitiva s’utilitzava per a regar cultius hortícoles, fins la introducció de l’arròs a la península Ibèrica pels àrabs al segle VII.

Aquest port originari estava situat al final de la sèquia de la Rambleta, que va desaparéixer amb la construcció de l’actual port al segle XVI, quan les necessitats de la població van augmentar, principalment pel gran volum de cultiu d’arròs, i es precisava d’un més gran.

HISTÒRIA

​​