LA NOSTRA CUINA

Catarroja és el lloc idoni per a tastar la cuina típica valenciana, atés que la gastronomia autòctona posseïx un receptari tradicional amb una gran varietat de plats elaborats amb productes de l’horta i, sobretot, arrossos. La combinació d’aliments típics permet cuinar plats basats en l’arròs que són sensacionals i un plaer fins i tot per als paladars més exigents, com la paella, l’arròs en fesols i naps o el clàssic ’arròs negre. Però, sense dubtes, el pla que destaca en la gastronomia catarrogina, aquell que l’ha feta bressol, és l’allipebre de Catarroja, cuinat amb anguiles i creïlles.

RECEPTA DE L'ALLIPEBRE
Ingredientes para 4 personas
- 1 kg d'anguiles
- ½ kg de creïlles
- 2 dl d'oli d'oliva
- 3 dents d'all
- 1 viteta
- 1 cullerada de pebre roig
- ½ l d'aigua


PREPARACIÓ
Posen l'oli a calfar en una cassola de test. Quan estiga ben calent, fregim els alls i el vitet. A continuació, incorporem el pebre roig i, ràpidament, perquè no s'agarre, una miqueta d'aigua. Després, afegim les creïlles tallades i deixem que comence a bullir. Sofregim les anguiles, netes i trossejades, i afegim aigua freda, fins que tots els condiments en queden coberts. Ha de coure durant 20 minuts a fi que el caldo quede ben quallat.