Museu Antonia Mir de Catarroja

El Museu Antonia Mir de Catarroja es va inaugurar el 15 de març del 2007. La seua creació va ser possible gràcies a un acord entre l'artista i l'Excm. Ajuntament de Catarroja. La seua construcció es va dur a terme sent alcaldessa Mª Ángeles López.

Antonia Mir va dotar el museu amb 260 obres, entre dibuixos, olis, aquarel·les, pastissos i serigrafies, i va col·laborar econòmicament en la seua construcció.

Antonia Mir

Antonia Mir Chust va nàixer a Catarroja el 31 de desembre del 1928. El 1945, va iniciar els seus estudis de dibuix i pintura al taller de Don Manuel Sigüenza, on, el 1950, va preparar el seu ingrés en la carrera de Belles Arts a l'Escola Superior de Belles arts de Sant Carlos de València. El 1957, es va graduar en Pintura i va començar a treballar com a professora titulada de Dibuix a la mateixa Escola. 

El 1960, va ser guardonada amb el primer premi de Dibuix del Cercle de Belles Arts de València. Eixe mateix any,1960, va viatjar a Madrid per a treballar com a becària a la Casa Velázquez i estudiar Gravat a l’Escola Superior de Belles arts de Madrid.

El 1964, va ser becada per la Direcció General de Relacions Culturals de França a París. Allí, va complementar la seua formació amb l’estudi de maquetes i realització de vitralls, a l'École de Métiers d'Art, i d’Escultura, a l’ École des Beaux- Arts de París.

Al llarg de la seua trajectòria ha sigut guardonada amb diferents premis, com el Premi Senyera de Pintura de l'Excm. Ajuntament de València, la Tercera Medalla en el XIII Saló d'Artistes Gravadors de Madrid o la Medalla de Plata en el Primer Concurs de Pintura Ciutat de la Vila Joiosa (Alacant).


Localizació Avda. Diputación, 1

Teléfon 96 126 52 92

Divendres tarda, dissabtes tot el día, diumenges matí.