Catarroja augmenta el temps de la llum groga dels semàfors i es reunirà amb l’empresa que va instal.lar les càmeres

Ajuntament - 11 de Novembre
El temps en què es mantindrà la llum groga serà de 4 segons. El consistori parlarà directament amb l’empresa concessionària per informar-se sobre les condicions per a eliminar el sistema de càmeres de trànsit. L’Ajuntament també espera l’informe tècnic i jurídic de la Mancomunitat de l’Horta Sud

Els semàfors de Catarroja augmentaran el temps en què es manté la llum groga (ambre) de 3 a 4 segons.  Així ho ha decidit l’Ajuntament per a tractar d’aplicar solucions que ajuden a resoldre el problema de les multes generades per les càmeres de trànsit a la població.

D’acord amb un informe elaborat per la policia local, és segur augmentar un segon la fase groga dels semàfors, és a dir, el temps que transcorre entre la llum verda i la roja. Fins ara, estaven programats perquè no excedira de tres segons. L’informe afegeix que perllongar este temps més de 4 segons va en contra de la seguretat vial.

Els treballs per a fer esta modificació es realitzaran en tots els semàfors del poble, tant els que tenen instal.lades les càmeres de control de trànsit, com també en la resta.  Esta feina no suposarà cap cost addicional per al consistori. 

Reunió amb l’empresa concessionària de les càmeres

L’Ajuntament de Catarroja també ha convocat a una reunió a l’empresa  amb la qual es va signar el contracte per a instal.lar les càmeres. En esta reunió se li plantejarà la possibilitat de rescindir el servei i les condicions econòmiques que això suposaria.  El contracte el va signar la Mancomunitat de l’Horta Sud  en l’anterior legislatura i l’Ajuntament de Catarroja es va adherir. Si ara el consistori l’incomplira hauria d’abonar una penalització molt elevada.

D’altra banda, l’Ajuntament  també està a l’espera  de conèixer el resultat de l’informe que ha d’emetre la Mancomunitat de l’Horta Sud el 18 de novembre.  A iniciativa de l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, els pobles afectats per les multes de les càmeres instal.lades en semàfors (Catarroja, Massanassa, Sedaví, Picanya i Beniparrell) van sol.licitar al nou president de la institució, Carlos Fernández Bielsa, un informe jurídic i tècnic sobre les conseqüències  d’eliminar les càmeres d’estos municipis.