La Casa Vivanco, monument històric

Ajuntament - 19 de Octubre
Un 19 d'octubre de 1981, la Casa Vivanco o Palau Vivanco fou declarat monument històric artístic d'Interés local pel ministeri de Cultura


Un dia com hui de 1981, la Casa Vivanco o Palau Vivanco fou declarat monument històric artístic d'Interés local pel ministeri de Cultura. És un edifici de meitat del segle XVIII, el nom del qual ve d'una antiga propietària del segle XIX, la vídua Vivancos Ortiz. En els seus origens estava dedicat a la comercialització agrícola i sedera, especialment d'oli i vi. La casa fou utilitzada després de la guerra civil per la comuna 'El Muntó'. Hi va haver a la part posterior un hort, i durant alguns anys un camp de futbol que va desaparèixer en els anys vuitanta del segle XX.

El 30 d'abril de 1982 l'Ajuntament de Catarroja va aconseguir la seua propietat. La restauració va començar a l'agost del mateix any i el 9 de setembre de 1988 es va inaugurar com a seu de l'ajuntament, sala d'exposicions i biblioteca. El 5 de maig de 2009 es va ampliar amb un nou edifici annex on hi ha el nou saló de plens i l'arxiu, entre altres dependències administratives.

A les fotografies podeu vore com va ser el procés de restauració, el document de la declaració com a monument històric, i algunes fotos antigues que ens hem trobat a la xarxa i que, curiosament, també ens mostren la copiosa nevada de 1960 a Catarroja. Teniu vosaltres més records o fotos? Les compartiu amb nosaltres? Podeu enviar-les a premsa@catarroja.es.